Datum A Live V vervolgvoorspellingen

The Date A Live seizoen 5 anime zal veel verrassende waarheden onthullen over de First Spirit, Kurumi en Shido. Foto tegoed: Tsunako

De anime-tv-serie Date A Live seizoen 5 zal de aandacht weer richten op het populaire Kurumi Tokisaki-personage terwijl er een totale oorlog uitbreekt tussen en DEM. Maar wanneer komt Date A Live V uit?

De studio en het belangrijkste personeel dat de Date A Live seizoen 5 anime maakt, is nog niet aangekondigd.

De anime-tv-serie is geproduceerd door een grote verscheidenheid aan Japanse animatiestudio’s, waaronder AIC PLUS+ (Seizoen 1) en Production IMS (Seizoen 2 en de 2015 Date A Live Movie: Mayuri Judgment). Productie IMS werd uiteindelijk failliet verklaard, dus opnieuw werd de anime-serie naar JC Staff gegooid (seizoen 3). Het zou dus niet ongebruikelijk zijn als Date A Live seizoen 5 weer een studiowisseling heeft.

Dezelfde hoofdstaf van Studio GEEK TOYS animeerde zowel het vierde seizoen als de tweedelige Date A Bullet-filmserie, waarin Kurumi ook het hoofdpersonage was. Eerder had Studio GEEK TOYS eerder gewerkt aan de Plunderer-anime van 2020, de RErideD van 2018 en de Hensuki: Are You Willing to Fall in Love With a Pervert, as Long as She’s a Cutie uit 2019?

Voor het vierde seizoen stond regisseur Jun Nakagawa (Date A Bullet, High School Fleet Movie) aan het hoofd van het project, ter vervanging van regisseur Keitaro Motonaga. Schrijver Fumihiko Shimo (Bottom-Tier Character Tomozaki) verzorgde de compositie van de serie, ter vervanging van schrijver Hideki Shirane.

Kunstenaar Naoto Nakamura (Date A Bullet, High School Fleet) was de karakterontwerper, ter vervanging van karakterontwerper (voorheen belangrijke animator) Koji Watanabe. Terugkerende componist Gou Sakabe (Digimon, She Professed Herself Pupil of the Wise Man) heeft de muziek gemaakt voor de hele anime-serie, inclusief de films.

The Date A Live Seizoen 5 OP (opening) en ED (einde) themaliedmuziek is nog niet aangekondigd.

De Date a Live Seizoen 4 OP “Over” werd uitgevoerd door Miyu Tomita, terwijl de ED “SOS” werd uitgevoerd door Sweet ARMS.

De trailer van Date A Live 4 OP.

De Date A Live anime tv-serie vierde zijn 10e verjaardag op 19 maart 2021.

De Date A Live IV-anime was oorspronkelijk gepland voor oktober 2021, het anime-seizoen in de herfst van 2021. Door onverklaarbare vertragingen werd het vierde seizoen uitgesteld tot 8 april 2022.

Maar de vertragingen waren mogelijk groter dan publiekelijk werd toegegeven sinds anime-nieuwslekken ooit beweerden dat het vierde seizoen in het voorjaar van 2021 zou uitkomen. Gezien de timing van de vertragingen is de meest waarschijnlijke boosdoener de COVID-pandemie, die Japan met meerdere golven trof.

De finale van het vierde seizoen, Date A Live Seizoen 4 Aflevering 12, werd uitgebracht op 24 juni 2022.

Dit artikel bevat alles wat bekend is over Date A Live Seizoen 5 (Date A Live 5) en al het gerelateerde nieuws. Als zodanig zal dit artikel in de loop van de tijd worden bijgewerkt met nieuws, geruchten en analyses. Laten we ondertussen ingaan op wat zeker bekend is.

Datum A Live 5 releasedatum voorspellingen: DAL 5 wordt waarschijnlijk vernieuwd?

Vanaf de laatste update hebben Studio GEEK TOYS, Nippon Columbia, uitgever Kadokawa of een bedrijf dat verband houdt met de productie van de anime de releasedatum van Date A Live seizoen 5 niet officieel bevestigd. Evenmin is de productie van een ander Date A Live-vervolg aangekondigd.

Zodra het nieuws officieel is bevestigd, zal dit artikel worden bijgewerkt met de relevante informatie.

In de tussentijd is het mogelijk om te speculeren over wanneer en of de releasedatum van Date A Live 5 in de toekomst zal plaatsvinden.

Ongetwijfeld heeft de serie een lange weg afgelegd sinds de strijd-harem-anime begon met kleinere studio’s met een kleiner budget om alleen maar op te schuiven in de wereld naarmate de serie in populariteit groeide. Naast verbeteringen in de animatiekwaliteit zijn er drastische veranderingen in de kunststijl geweest naarmate de anime vorderde.

Het helpt ook dat de verhaalkwaliteit van het bronmateriaal in de loop van de tijd is verbeterd. Het vierde seizoen had een betere verhaalfocus op de nieuwe geesten Nia Honjou en Mukuro Hoshimiya en dus kon de studio zich concentreren op het aanpassen van een relatief klein aantal boeken.

Als zodanig hebben de Date A Live 4-recensies aanzienlijk betere scores dan alle voorgaande seizoenen. Als die relatieve populariteit zich vertaalt in een betere boost voor de verkoop van Blu-Ray/DVD en lichte romans, is het heel goed mogelijk dat de anime-productiecommissie Date A Live seizoen 5 vernieuwd. De enige vraag is wanneer.

Wat was de reden voor het lange wachten van vijf jaar tussen seizoen 3 en 4? Er is geen officiële verklaring voor, hoewel de anime in 2014 al ongeveer tweederde van het beschikbare bronmateriaal had aangepast.

Nu is de situatie compleet anders, aangezien de Date A Live-boekenreeks is afgelopen en de anime-productiecommissie de rest van de anime-aanpassing op hun gemak kan plannen. De grote vraag is of de 10th Anniversary-projecten gewoon het water in gingen om te zien of de serie helemaal tot het einde moest worden vernieuwd of dat de producent al een meerjarenplan heeft.

Als het het laatste scenario is, kunnen we op zijn vroegst verwachten dat de releasedatum van Dave A Live V in 2024 zal zijn.

Date A Live Seizoen 5 Engelse dub releasedatum voorspellingen

Crunchyroll’s Date A Live Seizoen 4 Engelse dub releasedatum was op 22 april 2022. De Date A Live dub begon enkele weken na de eerste première te streamen met Japanse audio en Engelse ondertitels.

Laten we eerst en vooral de nieuwste toevoeging aan Shido’s harem verwelkomen:

Dan zijn er nog de vaste favorieten:

 • Shido wordt gespeeld door Josh Grelle (Armin uit Attack on Titan).
 • Tohka wordt gespeeld door Michelle Rojas (Roxy in Mushoku Tensei: Jobless Reincarnation).
 • Origami wordt gespeeld door Michelle Lee (Rosemary in SHADOWS HOUSE).
 • Kotori wordt gespeeld door Bryn Apprill (Ai uit ZOMBIE LAND SAGA).
 • Alexis Tipton (Miko in Mieruko-chan) als Kurumi
 • Katelyn Barr (Rim in The Dungeon of Black Company) als Natsumi
 • Kawagoe wordt gespeeld door Christopher R. Sabat (Despa in Ranking of Kings).
 • Mana wordt gespeeld door Felecia Angelle (Kohaku in Dr. STONE).
 • Tia Ballard (Mizuho in Sonny Boy) als Yoshino en Yoshinon
 • Megan Shipman (Anya in SPY x FAMILY) als Yuzuru
 • Brittney Karbowski (Saori in Tribe Nine) als Kaguya
 • Ellen J. wordt gespeeld door Trina Nishimura (Mikasa uit Attack on Titan),
 • Kannazuki wordt gespeeld door Michael Tatum (Iida uit My Hero Academia).
 • Mikimoto wordt gespeeld door Bradley Campbell (Heinkel uit Fullmetal Alchemist: Brotherhood).
 • Miku wordt gespeeld door Jad Saxton (Shinju in My Dress-Up Darling).
 • Minowa wordt gespeeld door Sara Ragsdale (Riko in Dragon Maid van Miss Kobayashi).
 • Nakatsugawa wordt gespeeld door Matt Thurston (Shiryu uit One Piece).
 • Moore Alex (Mitsuba in Seraph of the End: Vampire Reign) is de verteller.

Vermoedelijk zal Crunchyroll’s Date A Live Seizoen 5 Engelse dub-releasedatum worden aangekondigd in de maand van de première van het vijfde seizoen.

Datum A Live IV officiële poster
Datum A Live IV officiële poster. Pictegoed: Crunchyroll

Date A Light lichte romanserie/manga vergeleken met het vierde seizoen van de anime

Het verhaal voor Date A Live seizoen 5 zal gebaseerd zijn op de lichte romanboekenreeks van auteur Koushi Tachibana en illustrator Tsunako. Om het einde van de lichte romans te vieren, eindigde de serie op 19 maart 2020 met Volume 22.

Begonnen in 2012, de Date A Live manga aanpassing leed een vroege dood. Manga-artiest Kakashi Oniyazu bracht slechts zes hoofdstukken uit voordat de manga-serie werd geannuleerd vanwege gezondheidsproblemen.

Er is geen teken dat een andere manga-artiest het verhaal oppakt waar het gebleven was. Onnodig te zeggen dat dit betekent dat de manga-aanpassing ver achterloopt op het hoofdverhaal van de anime, omdat het slechts een deel van de eerste date met Tohka omvatte. Er zijn echter andere manga-spin-offs zoals Date A Origami en Date A Party.

Het grootste probleem voor anime-fans die verder willen lezen in het verhaal, is dat een officiële Engelse vertaling van de Date A Live light-romanserie nooit door een uitgever is gelicentieerd.

Lezers die alleen in het Engels zijn, kunnen niet eens een beroep doen op door fans gemaakte vertaalprojecten, aangezien boekuitgever Kadokawa hen jaren geleden DMCA-verwijderingsverzoeken heeft gestuurd.

Het laatste fanproject stopte in 2015 met slechts een deel van Volume 13 vertaald. De downloadpagina voor het hoofdproject is nu een dode link, maar andere sites hosten nog steeds alle 13 boeken. Zelfs Novel Updates heeft geen niet-dode links.

Datum een ​​live 17
Er wordt voorspeld dat Date A Live seizoen 5 het verhaal weer zal oppikken in lichte roman Volume 17. Pic credit: Tsunako

Het eerste seizoen paste de eerste vier romans aan, het tweede seizoen paste de delen 5 tot en met 7 aan, en toen ging JC Staff op gas door vijf boeken (de delen 8 tot en met 12) aan te passen met het derde seizoen. De reden dat dat een probleem is, is te wijten aan het feit dat het derde seizoen in wezen door Volume 12: Itsuka Disaster raast.

De eerste 11 afleveringen aangepast de verhaallijnen voor Natsumi en Origami die twee boeken per stuk waren. Maar voor aflevering 12 nam JC Staff de verbijsterende beslissing om de hele “verzegelde spirituele kracht binnen Shido die ongebreideld” rampverhaal in één aflevering samen te vatten, waardoor het meer als een extra OVA-aflevering voelde in plaats van een goed einde van een volledig seizoen.

Zelfs personages als Mana Takamiya werden volledig uit het verhaal van de anime geschrapt, ook al verscheen ze in de delen 8 en 12. Wat nog belangrijker is, de introductie van Artemisia Bell Ashcroft werd overgeslagen en ze verschijnt in de delen 12 tot en met 17, ter vervanging van Mana als DEM’s Adeptus 2 in de nieuwe tijdlijn.

Artemisia speelt een belangrijke rol in relatie tot een ander belangrijk personage waarvan de introductie in Volume 12 door de anime werd overgeslagen. Maar dat nieuwe personage was direct relevant voor het verhaal van Date A Live Seizoen 4.

Fans van lichte romans zijn gewend aan anime-versies die het verhaal samenvatten, maar dit was de eerste keer dat de Date A Live-anime een heel boek terugbracht tot één aflevering. Het voelt bijna alsof het derde seizoen willekeurig werd gedwongen om te eindigen met een formaat van 12 afleveringen.

Gelukkig bracht Date A Live Seizoen 4 het aanpassingstempo terug naar een redelijker niveau door slechts vier boeken aan te passen. Die beslissing betekende dat Spirits Nia Honjou en Mukuro Hoshimiya de aandacht kregen die ze nodig hadden om deze twee verhaallijnen goed te vertellen.

Date A Live Seizoen 4 Aflevering 1 ging zelfs terug naar de rampenverhaallijn van Volume 12 door verschillende ontbrekende scènes aan te passen die werden overgeslagen door de finale van seizoen 3.

Al met al wordt voorspeld dat het einde van de finale van het vierde seizoen, Date A Live, seizoen 4, aflevering 12, zal overeenkomen met de lichte roman Date A Live Volume 16: Kurumi Refrain.

Het is de beste stopplaats sinds het eindigen met Volume 16 betekent eindigen met een grote cliffhanger die het volgende anime-seizoen inluidt. Bovendien zijn de delen 16 tot en met 19 met elkaar verbonden en sluiten ze af met een enorme climax. Dat betekent dat Date A Live Seizoen 5 drie boeken zou moeten aanpassen, omdat het gek zou zijn om te proberen de laatste zes boeken in 12 of 13 afleveringen te jammen.

Betekent dit dat Date A Live Seizoen 6 het laatste einde in Volumes 20 tot en met 22 zal aanpassen? Zonder in spoilers te vervallen, stelde Volume 20 de voorwaarden voor het beëindigen van het hele verhaal. De laatste drie delen kunnen het best worden aangepast als een laatste tweedelige Date A Live-film.

Lezers van lichte romans die vooruit willen lezen op de anime, kunnen meteen naar Date A Live Volume 17: Kurumi Ragnarok gaan.

Date A Live V anime TV spoilers (plot samenvatting/synopsis)

Date A Live Seizoen 5 zal een totale oorlog ontketenen tussen en DEM. Deze oorlog begint met de onthulling dat Shido voorbestemd is om te sterven.

De waarheid is dat Kurumi, ondanks dat ze de Slechtste Geest werd genoemd, zichzelf onbaatzuchtig in een tijdlus had geplaatst om Shido’s dood te voorkomen. Om deze ergste toekomst te voorkomen, had Kurumi het lot van de hele wereld op zich genomen en nu is deze waarheid door Shido aan de andere geesten geopenbaard.

Westcott mobiliseert alle troepen van DEM om Shido te doden en Kurumi’s vastberadenheid te breken. Als reactie roept alle Spirits bij elkaar om Shido koste wat kost te verdedigen.

Herinneringen uit het verleden zullen worden ontgrendeld en verdere waarheden zullen worden onthuld. Het is al bekend dat de meeste geesten een menselijke oorsprong hebben, maar hoe zit het met de oorsprong van de eerste geest? En zal Shido in staat zijn om Kurumi’s hart te winnen en een ramp te voorkomen door de toekomst te veranderen?

Helaas zullen anime-fans moeten wachten tot de releasedatum van Date A Live seizoen 5 om te zien wat er daarna gebeurt. Blijf kijken!


Contents

Shreya has been with australiabusinessblog.com for 3 years, writing copy for client websites, blog posts, EDMs and other mediums to engage readers and encourage action. By collaborating with clients, our SEO manager and the wider australiabusinessblog.com, Shreya seeks to understand an audience before creating memorable, persuasive copy.